- İi. Dikkatli cereyan nelerdir?
- III. Dikkatli hareketin yararları
- IV. Dikkatli cereyan iyi mi uygulanır
- V. Çevik başlayanlar için farkındalık egzersizleri
- VI. Vuzuh uygulayıcılar için farkındalık egzersizleri
- Vii. Gelişmiş uygulayıcılar için farkındalık egzersizleri
- Dikkatli hareketi jurnal yaşamınıza iç geçmek için ipuçları
- İx. Dikkatli hareketle alakalı münteşir efsaneler
Dikkatli cereyan, cereyan ederken vücudunuza ma nefesinize özen etmeyi içeren bir türüdür. Vücudunuz ma zihninizle irtibat kurmanın ma stres ma kaygıyı azaltmanın bir yoludur.
Dikkatli cereyan uygulamanın birnice faydası vardır, aşağıdakiler:
- Azaltılmış stres ma endişe
- Gelişmiş cankuşu ıssız
- Artan mihrak ma konsantrasyon
- Geliştirilmiş gaflet
- Azaltılmış acı
- Geliştirilmiş elastikiyet
- Artan bilek
Dikkatli harekette yeniyseniz, gelişigüzel seferinde düşük an ergonomik yaparak başlayın. Henüz basit ağıl geldikçe uygulamanızın uzunluğunu azar azar artırabilirsiniz.
Dikkatli cereyan akdetmek için birtakım ipuçları:
- Kesilmeyeceğiniz basit bir toprak seçin.
- Uyuşuk, konforlu giysiler giyinin.
- Nefesinize odaklanarak başlayın. Akciğerlerinize girip çıkarken havanın hissine özen edin.
- Soluk alırken, vücudunuzdaki hislere özen edin. Ayaklarınızın yerdeki hissine, vücudunuzun ağırlığına ma kaslarınızın hareketine özen edin.
- Zihniniz dolaşırsa, dikkatinizi ince nefesinize getirin.
- İstediğiniz büyüklüğünde ergonomik meydana getirmeye bitmeme edin.
Dikkatli cereyan, fizyolojik ma zihinsel sağlığınızı iyileştirmenin mükemmel bir yoludur. Seçkin yaştan ma kabiliyetten insanoğlu tarafınca yararlanabilecek bayağı bir uygulamadır.
Hususiyet | akdetmek | Farkındalık | Hareket | Fizyolojik etkinlik | Esenlik |
---|---|---|---|---|---|
Tarif | Fitness’i kaldırmak için meydana getirilen fizyolojik etkinlik | Ferdin düşüncelerinin, duygularının ma bedensel hislerin bilincinde olma durumu | Birinin vücudunu cereyan ettirme eylemi | Sağlığı kaldırmak için meydana getirilen rastgele bir bedensel cereyan | Bir rahatlık durumu |
Faydalar | Kardiyovasküler sağlığı iyileştirir, kronik rahatsızlık riskini azaltır, kilogram yitirilmesine destek sunar, cankuşu halini iyileştirir ma stresi azaltır | Halis farkındalığı artırır, stresi azaltır, odağı iyileştirir ma romantik düzenlemeye destek sunar | Esnekliği, gücü ma koordinasyonu geliştirir | Kardiyovasküler sağlığı iyileştirir, kronik rahatsızlık riskini azaltır, kilogram yitirilmesine destek sunar, cankuşu halini iyileştirir ma stresi azaltır | Umumi sağlığı ma refahı iyileştirir |
Iyi mi Uygulanır | Beğeni aldığınız ma mücbir fakat oldukca cebir sıfır bir faaliyet bulun. Usulca başlayın ma antrenmanlarınızın yoğunluğunu ma süresini zamanla azar azar artırın. yapmadan ilkin ısındığınızdan ma sonrasında soğuduğunuzdan güvenli olun. yapmadan ilkin, esnasında ma sonrasında bolca akarsu için. | Dikkatinizi güncel zamana getirin ma nefesinize odaklanın. Vücudunuzdaki hislere ma zihninizden sabık düşüncelere özen edin. Kendinize alın sabırlı olun ma hiç bir şeyi değiştirmeye çabalamayın. Bir tek yargılamadan deneyiminizi gözlemleyin. | Vücudunuzu pekiyi ma naturel hissettirecek biçimde cereyan ettirin. Hareket ederken vücudunuzun iyi mi hissettiğine özen edin. Kaslarınız ma eklemlerinizdeki hislere özen edin. Duruşunuz ma hizalamanızın bilincinde olun. | Fizyolojik aktiviteyi jurnal rutininizin bir parçası haline getirin. Günortası yemeği molanız esnasında seyir akdetmek ya da bahçecilik akdetmek şeklinde hareketi jurnal yaşamınıza iç etmenin yollarını bulun. Beğeni aldığınız ma mücbir fakat oldukca cebir sıfır aktiviteleri seçin. | Umumi refahınızı destekleyen sıhhatli seçimler yapın. Sıhhatli bir rejim yiyin, yeterince uyuyun ma stresi yönetin. |
İi. Dikkatli cereyan nelerdir?
Dikkatli cereyan, farkındalık uygulamalarını hareketin kendisine iç fail bir türüdür. Vücudunuzla ma nefesinizle irtibat kurmanıza ma şu tam daha çok bulunan olmanıza destek gezmek için tasarlanmıştır.
Dikkatli bir cereyan uyguladığınızda, bir tek egzersizin fizyolojik yönlerine odaklanmakla kalmaz, hem de düşüncelerinize ma duygularınıza dahi özen edersiniz. Vücudunuzun iyi mi hissettiğinin farkındasınız ma nefesinize özen ediyorsunuz.
Dikkatli cereyan, fizyolojik sağlığınızı, zihinsel sağlığınızı ma umumi refahınızı geliştirmenize destek belki. Stresi azaltmanıza, cankuşu halinizi iyileştirmenize ma enerji seviyelerinizi artırmanıza destek belki.
III. Dikkatli hareketin yararları
Dikkatli hareketin hem fizyolojik bununla beraber zihinsel esenlik için bir tayfa yararları olduğu gösterilmiştir. Işte avantajlar şunları ihtiva eder:
- Azaltılmış stres ma endişe
- Gelişmiş cankuşu ıssız
- Artan halis farkındalık
- Geliştirilmiş mihrak ma konsantrasyon
- Azaltılmış acı
- Geliştirilmiş gaflet
- Geliştirilmiş muafiyet fonksiyonu
- Kronik rahatsızlık riskinin azalması
Dikkatli cereyan, bedeninize ma zihninize daha çok asılı hissetmenizi sağlayarak umumi hayat kalitenizi artırmanıza destek belki.
IV. Dikkatli cereyan iyi mi uygulanır
Dikkatli cereyan, cereyan ederken vücudunuza ma zihninize özen etmeyi içeren bir türüdür. Seyir, koşun, yoga ya da tai chi şeklinde gelişigüzel çeşitli hareketle yapılabilir. Dikkatli bir cereyan uyguladığınızda, vücudunuzdaki hislere, nefesinizin ritmine ma cereyan ederken ortaya çıkan düşüncelere ma duygulara odaklanırsınız.
Dikkatli cereyan, şunları yapmanıza destek belki:
- Odaklanmanızı ma konsantrasyonunuzu geliştirin
- Stres ma kaygıyı azaltın
- Esnekliğinizi ma cereyan aralığınızı artırın
- Bakiyenizi ma koordinasyonunuzu geliştirin
- Vücudunuz ma gereksinimleri ile iletişime geçin
Dikkatli bir cereyan icra etmek için, erinçsiz edilmeyeceğiniz ağızsız bir toprak bularak başlayın. Kolay giysiler ma ayakkabılar giyinin. Müzikle ya da müziksiz titiz bir cereyan uygulayabilirsiniz.
Eksik koyu soluk alarak başlayın. İçeri girip çıkarken vücudunuzdaki hislere özen edin. Soluk alırken zihninizin dolaşmasına müsaade verin. Ortaya çıkan düşüncelere ya da duygulara özen edin. Onları yargılamayın ya da çözümleme etmeyin. Bir tek gelip gitmelerine müsaade ver.
Harekete geçmeye amade olduğunuzda usulca başlayın. Hareket ederken vücudunuzdaki hislere özen edin. Kaslarınızın iyi mi hissettiğine, eklemlerinizin iyi mi hissettiğini ma nefesinizin iyi mi hissettiğine özen edin. Hareketinizin ritminin bilincinde olun.
Hareket ederken, düşüncelerinize ma duygularınıza özen etmeye bitmeme edin. Hareket ederken iyi mi değiştiklerine özen edin. Düşüncelerinizi ya da duygularınızı denetim etmeye çabalamayın. Bir tek olmalarına müsaade ver.
Eksik an ya da dilediğiniz büyüklüğünde cereyan etmeye bitmeme edin. İşiniz bittiğinde, sessiz bir şekilde benimsenmek ma deneyiminizi demek için düşük dakikanızı ayırın. Fizyolojik ma romantik olarak iyi mi hissettiğinize özen edin.
Dikkatli cereyan oldukca yararlı bir tecrübe belki. Vücudunuz ma zihninizle irtibat kurmanıza ma stres ma kaygıyı azaltmanıza destek belki. Umumi sağlığınızı ma refahınızı iyileştirmenin bir yolunu arıyorsanız, titiz bir hareketi denemenizi tavsiye ederim.
V. Çevik başlayanlar için farkındalık egzersizleri
İşte acar başlayanlar için evde deneyebileceğiniz birtakım farkındalık egzersizleri:
- Dikkatli seyir: Dışarıda bir seyir yapın ma cereyan ederken nefesinize ma vücudunuzun hislerine odaklanın. Cildinizdeki güneşin hissine, liet söyleyen kuşların sesine ma çiçeklerin çiçeklerin kokusuna özen edin.
- Dikkatli germe: Bir antrenmandan ilkin ya da sonrasında, vücudunuzu çekmek ma nefesinize odaklanmak için birazcık vakit ayırın. Onları gererken kaslarınızın hissine özen edin ma vücudunuzun gerilmeden ilkin ma sonrasında iyi mi hissettiğini ayrım edin.
- Dikkatli Yoga: Yoga, farkındalığı hareketle birleştirmenin mükemmel bir yoludur. Yoga yaparken, nefesinize ma vücudunuzdaki hislere odaklanın. Seçkin pozdan geçerken vücudunuzun iyi mi hissettiğine özen edin ma ortaya çıkan düşüncelere ya da duygulara özen edin.
- Dikkatli Tai Chi: Tai Chi, gevşeme ma farkındalığı isteklendirme geçmek için tasarlanmış aheste cereyan fail bir dövüş sanatıdır. Tai Chi’yi uygularken, nefesinize ma vücudunuzun hareketlerine odaklanın. Seçkin pozdan geçerken vücudunuzun iyi mi hissettiğine özen edin ma ortaya çıkan düşüncelere ya da duygulara özen edin.
Bunlar, evde deneyebileceğiniz farkındalık egzersizlerinin bir tek düşük örneğidir. Farkındalığı rutininize iç etmenin birnice yolu vardır. Açacak, sizin için neyin işe yaradığını hatırlamak ma onu tertipli uygulamanızın bir parçası haline getirmektir.
VI. Vuzuh uygulayıcılar için farkındalık egzersizleri
Mutedil uygulayıcılar için farkındalık egzersizleri, uygulamanızı derinleştirmenize ma farkındalığı jurnal yaşamınıza entegre etmenize destek gezmek için tasarlanmıştır. Işte egzersizler acar başlayanlardan henüz zor olsa gerek, sadece tekrar dahi çabayı göstermeye hevesli olan hepimiz için erişilebilir.
Mutedil uygulayıcılar için düşük farkındalık egzersizi örneği:
Gövde taraması: Işte , basit bir konumda uzanmayı ma dikkatinizi vücudunuzun gelişigüzel bir kısmına odaklamayı ihtiva eder. Vücudunuzun gelişigüzel bir kısmına odaklanırken, karıncalanma, ısı ya da tazyik şeklinde yaşadığınız hislere özen edin.
Seyir Meditasyon: Işte aheste ma titiz bir biçimde yürümeyi, ayaklarınızın yerdeki hislerine, cildinizdeki havanın hissine ma etrafınızdaki seslere özen etmeyi ihtiva eder.
Dikkatli yiyecek: Işte , aheste ma titiz bir biçimde bayağı bir yiyecek yemeyi, yemeğinizin keyfi, dokusu ma kokusuna özen etmeyi ihtiva eder.
Dikkatli Günlüklendirme: Işte antreman, farkındalık pratiği tecrübeleriniz hakkındaki bir dergide yazmayı ihtiva eder. Düşünceleriniz, duygularınız ma içgörüleriniz hakkındaki yazabilirsiniz.
Bunlar, sarahat uygulayıcılar için farkındalık egzersizlerinin bir tek düşük örneğidir. Çevrimiçi ya da kitaplarda bulabileceğiniz birnice antreman mevcut. Açacak, beğeni aldığınız ma büyümeye zorluk çeken egzersizleri bulmaktır.
Vii. Gelişmiş uygulayıcılar için farkındalık egzersizleri
Dikkatli hareketin gelişmiş uygulayıcıları için, aşağıdaki egzersizler uygulamanızı derinleştirmede ma farkındalığı hayatınızın bütün yönlerine entegre etmede destek belki.
1. Gövde Tarama Meditasyonu: Işte, istikrar, ayakta ya da uzanabilen alışılmış bir farkındalık meditasyon uygulamasıdır. Dikkatinizi nefesinize getirerek başlayın ma arkasından vücudunuzu azar azar yeniden ayağa tarayın, ortaya çıkan hisleri ayrım edin. Cildinizin dokusuna, vücudunuzun sıcaklığına ma nefesinizin akciğerlerinize girip çıkıntı hissine özen edin. Vücudunuzu tararken, rastgele bir yargıyı ya da değerlendirmeyi bırakmaya çalışın ma gelişigüzel hissi direnme olmadan deneyimlemenize müsaade verin.
2. Seyir Meditasyonu: Işte, bağırsak ya da aleni havada yapılabilen ayrıksı bir alışılmış farkındalık meditasyon uygulamasıdır. Ağır ma kasıtlı olarak yayan başlayın, ayaklarınızın yerdeki hissine özen edin. Vücudunuzun uzayda cereyan etmiş olduğu hissine ma çevrenizin seslerine özen edin. Yürürken, rastgele bir düşünceyi ya da planı bırakmaya çalışın ma bir tek güncel esas odaklanın.
3. Yoga: Yoga, titiz hareketi fizyolojik egzersizle birleştirmenin mükemmel bir yoludur. Yoga uyguladığınızda, güncel zihin ma vücudunuzdaki hislere odaklanmaya çalışın. Seçkin pozdan geçerken vücudunuzun iyi mi hissettiğine özen edin ma nefesinize özen edin. Yoga yaparken, rastgele bir yargıyı ya da beklentiyi bırakmaya çalışın ma güncel andaç deneyimlemenize müsaade verin.
4. Tai Chi: Tai Chi, farkındalık ma meditasyon ilkelerine müstenit bir Çin dövüş sanatıdır. Tai Chi’yi uyguladığınızda, gevşeme ma dengeyi isteklendirme geçmek için tasarlanmış aheste, cari hareketlere odaklanırsınız. Tai Chi’yi uygularken, güncel zihin ma vücudunuzdaki hislere odaklanmaya çalışın. Seçkin hareketten geçerken vücudunuzun iyi mi hissettiğine özen edin ma nefesinize özen edin. Tai Chi’yi uygularken, rastgele bir yargıyı ya da beklentiyi bırakmaya çalışın ma güncel andaç deneyimlemenize müsaade verin.
5. Qigong: Qigong, cereyan, soluk ma meditasyonu birleştiren bir Çin uygulamasıdır. Qigong’u uyguladığınızda, gevşeme ma dengeyi isteklendirme geçmek için tasarlanmış aheste, cari hareketlere odaklanırsınız. Qigong’u uygularken, güncel zihin ma vücudunuzdaki hislere odaklanmaya çalışın. Seçkin hareketten geçerken vücudunuzun iyi mi hissettiğine özen edin ma nefesinize özen edin. Qigong’u uygularken, rastgele bir yargıyı ya da beklentiyi bırakmaya çalışın ma güncel andaç deneyimlemenize müsaade verin.
Bunlar istikbal seviye uygulayıcılar için farkındalık egzersizlerinin bir tek düşük örneğidir. Farkındalık hareketini uygulamanın birnice yolu vardır ma sizin için neyin işe yaradığını bulmanın maruzat pekiyi yolu, neyi sevdiğinizi tecrübe etmek ma görmektir.
Dikkatli hareketi jurnal yaşamınıza iç geçmek için ipuçları
Dikkatli hareketler jurnal yaşamınıza muhtelif şekillerde iç edilebilir. İşte düşük gerekçe:
- Hareket ederken vücudunuza özen ederek başlayın. Kaslarınızın iyi mi hissettiğine, nefesinizin iyi mi aktığını ma zihninizin iyi mi yarıştığına özen edin.
- Seçkin seferinde bir harekete odaklanın. Çoklu yine yapmış olduğunuz ya da hangi büyüklüğünde süratli cereyan ettiğiniz hikayesinde endişelenmeyin. Bir tek güncel zihin ma cereyan hissine odaklanın.
- Hareket ederken farkındalığınızı nefesinize getirin. Değişik pozisyonlarda ilerlerken nefesinizin iyi mi değiştiğine özen edin.
- Uygulamanız için haiz olduğunuz beklentileri ya da hedefleri bırakın. Bir tek bulunan olmanıza ma hareketin tadını çıkarmanıza müsaade verin.
Dikkatli cereyan, stresi düşürmek, cankuşu halinizi kaldırmak ma vücudunuzla irtibat oluşturmak için mükemmel bir erkân belki. Ek olarak umumi sağlığınızı ma refahınızı geliştirmenize destek belki.
İx. Dikkatli hareketle alakalı münteşir efsaneler
Dikkatli cereyan hakkındaki insanların yararlarından yararlanmasını engelleyebilecek düşük münteşir efsaneleşmiş vardır. İşte maruzat münteşir efsanelerden bazıları:
-
Dikkatli cereyan bir tek halihazırda formda olan insanoğlu içindir. Işte doğru yok. Dikkatli cereyan, yaşları ya da bulunan fizyolojik durumlarından hür olarak bütün fitness seviyelerinden insanoğlu için yararlı belki.
-
Dikkatli cereyan oldukca aheste ma naziktir. Işte dahi doğru yok. Dikkatli cereyan, olmasını dilediğiniz büyüklüğünde kuvvetli ya da iri belki. Dikkatli cereyan uygulamanın birnice değişik yolu vardır, böylece sizin için doğru bir yaklaşım bulabilirsiniz.
-
Dikkatli cereyan sıkıcıdır. Işte ayrıksı bir efsaneleşmiş. Aslen, titiz cereyan oldukca eğlenceli belki. Dikkatli bir cereyan uyguladığınızda, güncel zamana ma vücudunuzdaki hislere özen ediyorsunuz. Işte oldukca rahatlatıcı ma eğlenceli bir tecrübe belki.
-
Dikkatli cereyan kilogram kaybı için etken değildir. Işte doğru yok. Dikkatli cereyan, kalori yakmanıza ma umumi zindeliğinizi geliştirmenize destek olabileceğinden, zayıflamanın etken bir yolu belki.
Dikkatli cereyan hakkındaki daha çok informasyon yapmak istiyorsanız, birnice abide mevcuttur. Mevzuyla alakalı kitaplar, makaleler ma çevrimiçi kurslar bulabilirsiniz. Yöresel topluluğunuzda dersler ma atölyeler dahi bulabilirsiniz.
S1: Dikkatli cereyan nelerdir?
Dikkatli cereyan, yaparken vücudunuza ma hareketlerinize özen etme uygulamasıdır. Şu tam bulunan gezmek ma düşüncelerinizin, duygularınızın ma hislerinizin bilincinde olmakla ilgilidir.
S2: Dikkatli hareketin yararları nedir?
Dikkatli hareketin bir tayfa yararları olduğu gösterilmiştir:
* Geliştirilmiş fizyolojik performans
* Azaltılmış stres ma endişe
* Artan farkındalık ma halis farkındalık
* Geliştirilmiş cankuşu ıssız ma rahatlık
S3: Dikkatli hareketleri iyi mi uygulayabilirim?
Dikkatli cereyan uygulamanın birnice yolu vardır. İşte düşük gerekçe:
* Hareket ederken nefesinize özen ederek başlayın. Nefesinizin naturel ritmine ma cereyan ettikçe iyi mi değiştiğine özen edin.
* Hareket ederken vücudunuzdaki hislere odaklanın. Ayaklarınızın yerdeki hissine, kaslarınızın hareketine ma nefesinizin akışına özen edin.
* Hareket ederken düşüncelerinizin ma duygularınızın bilincinde olun. Ati düşüncelere özen edin ma yargılamadan gitmelerine müsaade verin.
* Şu tam bulunan kalınca ma vücudunuzu cereyan ettirme deneyiminin keyfini çıkarın.
0 Yorum